Huddinge kommun

Introduktionsutbildning

Huddinge kommun har en ung befolkning och växer snabbt – med över 110 000 invånare är Huddinge den näst största kommunen i Stockholms län. Kommunen kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.
Screenshot from Huddinge e-learning
Huddinge dog

Vårt uppdrag

Huddinge önskade någonting mer än den traditionella typen av e-learning som de tidigare haft erfarenhet av. De önskade sig ett digitalt lärande där alla nya medarbetare ska känna sig välkomnade och tycka att det känns roligt, spännande och motiverande att starta sitt nya jobb. Efter introduktionen ska alla medarbetare inom alla olika verksamhetsområden känna att de har fått en relevant introduktion med lagom mängd information, känna stolthet och få en förståelse för att alla funktioner inom det kommunala uppdraget är lika viktiga. Tanken är också att effektivisera introduktionen och möjliggöra för medarbetarna att själva kunna hitta information på egen hand.


Vår lösning

Med utgångspunkt från Huddinges önskemål skapade vi en interaktiv introduktionsutbildning innehållandes bland annat en illustrerad vertikalscrollande meny, övningar, text, bild och rörliga element. Fokus låg på att använda Huddinges glada profilfärger för att ge den nyanställda en positiv känsla. I e-learningen får användarna ta del av hur Huddinge styrs, medarbetarskapet, ledarskapet och även praktiska delar med information om hur man sjukanmäler, ansöker om ledighet samt hur intranätet fungerar. 

En kul, färgglad utbildning som verkligen skiljer sig från det traditionella "bok på burk".